وبلاگ شخصی دکتر امیرهوشنگ واحدی

دکتر امیر هوشنگ واحدی متخصص طب فیزیکی و توابخشی، درمان بیماریهای ستون فقرات، عصبی، عضلانی و مفصلی و ... مطب کرج، جهانشهر-روبروی بیمارستان مدنی

وبلاگ شخصی دکتر امیرهوشنگ واحدی

دکتر امیر هوشنگ واحدی متخصص طب فیزیکی و توابخشی، درمان بیماریهای ستون فقرات، عصبی، عضلانی و مفصلی و ... مطب کرج، جهانشهر-روبروی بیمارستان مدنی

تایپیست ها


از دست تایپیست ها



نگاه متخصص طب فیزیکی و توانبخشی

کیست سینوویال چیست؟

دکتر شهرام صادقی

عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی ودانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

کیست سینوویال در واقع بیرون زدگی کپسول مفصل سینوویال در ناحیه ای است که ضعف کپسولی وجود دارد. افرادی که مچ دستشان تحت فشار زیاد است و در ضمن زمینه ژنتیکی ابتلا به این ناراحتی را دارند، بیشتر در معرض خطر هستند. کیست سینوویال درمان خاصی ندارد و توصیه اصلی به بیمار مراعات است.

این کیست معمولا عودکننده است یعنی گاهی بیرون می زند و با استراحت خوب می شود به همین دلیل به بیمار توصیه می شود استراحت کند و فشار را از روی دستش بردارد تا کیست دوباره کوچک شود یا به جای اول خود بازگردد. درمان های موجود شامل تزریق کورتون و جراحی است. البته حتی با جراحی نیز احتمال عود کیست وجود دارد.

همه مبتلایان به کیست به جراحی یا درمان کورتونی نیاز ندارند. بسیاری از افراد این کیست را در ناحیه پشت دست دارند و درمانی هم انجام نمی دهند. کارهایی مثل بستن سکه، مچ بند و... چندان مفید نیست. اگر کیست در اثر کار زیاد دردناک شود، برای ۲ تا ۳ هفته مصرف داروهای ضدالتهابی تجویز می شود تا درد و التهاب کم شود اما هدف از تجویز دارو درمان کیست نیست.

پارگی کیست سینوویال چندان شایع نیست و اهمیتی ندارد. خوشبختانه در ناحیه پشت دست عصب خاصی وجود ندارد و به همین دلیل این کیست مشکل ساز نمی شود و عمده ترین مشکلی که احتمال دارد ایجاد کند، درد و ناراحتی موضعی است. هیچ ورزش خاصی برای مبتلایان توصیه نمی شود و توصیه موثر، سبک تر کردن کار است. به این خانم پیشنهاد می کنم بین کار به دستشان استراحت بدهد.

پرسشی از متخصص ارتوپدی

دکتر تقی بغدادی

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران

تایپ تاندونیت می آورد؟

آیا تایپ کردن باعث آرتروز دست می شود؟

هنوز ثابت نشده است تایپ کردن باعث بروز آرتروز می شود ولی استرس های فیزیکی طولانی مدت این تغییرات را ایجادمی کند. علایم بروز آرتروز دست به خصوص در بند آخر انگشتان، واضح است.

آرتروز چطور ایجاد می شود؟

سطح تماس ۲ استخوان در محل مفصل، پوشیده از غضروف است. غضروف سطح مفصلی که در حدود ۵ میلی متر ضخامت دارد، خاصیت اسفنجی دارد و لابلای آن پر از مایع مفصلی است. ضخامت این غضروف با فشار کم و در وقت استراحت باز می شود. اگر غضروف آسیب ببیند، بدن تا سنین خاصی قدرت ترمیم دارد اما اگر میزان تخریب غضروف از حدی بیشتر شود، ممکن است بدن نتواند آن را ترمیم کند. این مشکل آرتروز نام دارد. مسایل ژنتیکی، شغلی و بعضی بیماری ها مثل آرتریت روماتویید در بروز آرتروز موثرند. آرتروز با درد، ورم، کاهش حرکات مفصل و تغییر شکل مفصل همراه است.

مشکلات دیگری که تایپ در دست ایجاد می کند چیست؟

التهاب تاندون ها یا تاندونیت مشکل شناخته شده ای است که معمولا در حروف نگار ها بروز می کند. درد، تورم و محدودیت حرکات که تا ساعد ادامه پیدا می کند نیز از علایم این ناراحتی است. التهاب تاندون می تواند به اعصاب مجاور خود فشار بیاورد و باعث کرختی یا سوزن سوزن شدن اندام شود. ممکن است با حرکات دست و انگشتان نیز صداهایی احساس شود.

درمان تاندونیت چیست؟

استراحت دادن به عضو مبتلا درمان اصلی است اما اگر این کار جواب نداد، می توان از داروهای ضدالتهاب، کمپرس گرم یا سرد و ماساژ کمک گرفت.

فرد مبتلا می تواند به کار خود ادامه دهد؟

طولانی شدن التهاب می تواند چسبندگی یا عارضه غیرقابل برگشت بدهد بنابراین توصیه می شود شخصی که مبتلا شد، دیگر این کار را ادامه ندهد.

آیا تایپ آهسته تر و با خم نکردن انگشتان تاثیری ندارد؟

نه، این کار باعث فشار بیشتر به مفاصل مجاور می شود و عوارض جانبی دیگری می تواند ایجاد کند.

آیا آرتروز را می توان کامل درمان کرد؟

متاسفانه آرتروز درمان کامل ندارد و فقط می توان با رعایت بعضی نکته ها مثل کم کردن فشارهای کاری و ورزش مناسب، از پیشرفت آن کاست.

حروف نگار ها چگونه باید بنشینند؟

هر فرد با توجه به طول قد و شرایط بدن به میز و صندلی خاصی نیاز دارد و باید تناسب میز و صندلی را از جهت ارتفاع و تسلط به میز کار تنظیم کرد به طوری که در حالت نشسته، آرنج خم شده در حد ۹۰ درجه و ساعد موازی و هم سطح با میز باشد و ران ها در سطح افقی قرار گیرد. برای این کار ممکن است به یک زیرپایی نیاز باشد. در حالی که آرنج روی میز است، باید به راحتی بتوانید از صفحه کلید استفاده کنید، لبه فوقانی مانیتور باید هم سطح چشم ها باشد. به این ترتیب لپ تاپ برای تایپ کردن مناسب نیست و احتمال بروز آرتروز گردن را افزایش می دهد.

منبع:aftabir.com

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد